Shoppingfallet fortsetter

For tredje måned på rad falt detaljhandelen, og i september var nedgangen på 0,3 prosent fra måneden før. Særlig møbelhandelen tynget fallet.

Shoppingfallet fortsetter, melder SSB. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Shoppingfallet fortsetter, melder SSB. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Nedgangen følger etter fall i juli og august på henholdsvis 1 og 0,3 prosent, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå.

– Butikkhandel med møbler var blant næringene som bidro mest ned, mens salg i bensinstasjoner og dagligvarebutikker bidro på oppsiden denne måneden og dempet den samlede nedgangen, sier seniorrådgiver Anders Falla Aas i SSB.

På ett år var nedgangen på 2,5 prosent i forrige måned.

Sjeføkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov, sier til E24 at nedgangen viser at norske husholdninger er presset. Videre sier han at tallene er svakere enn ventet, men at fallet ikke er stort.

Samlet sett var nedgangen i varehandelen på 2,9 prosent i september. På ett år har fallet vært på 7 prosent, ifølge SSB.

– Betydelig fall i handel med og reparasjon av motorvogner var den viktigste årsaken til den samlede nedgangen på tolvmånedersbasis, sier Aas.

Samlet sett i hele Europa var det en nedgang fra juli til august i år på 1,2 prosent, viser tall fra Eurostat. Sverige hadde en oppgang på 0,6 prosent i august, mens Danmark opplevde en oppgang på 1,6 prosent.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer