Sexarbeider bortvist fra Norge

En kvinne som jobbet som sexarbeider, er bortvist fra Norge. UDI mener kvinnen utgjør en trussel mot folkehelsen.

29. desember fattet UDI fattet vedtak om bortvisning da de mener kvinnen er vurdert å utgjøre en trussel mot folkehelsen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Click to add image caption
29. desember fattet UDI fattet vedtak om bortvisning da de mener kvinnen er vurdert å utgjøre en trussel mot folkehelsen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Click to add image caption Vis mer
Publisert

Kvinnen kom til Norge i slutten av desember for å arbeide som sexarbeider. «Etter karantenetiden skal hun ha betjent minimum 20 klienter i uken. Kvinnen opplyste at hun ikke tok andre forholdsregler enn å spørre om de var forkjølet eller hadde korona», opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

29. desember fattet UDI fattet vedtak om bortvisning da de mener kvinnen er vurdert å utgjøre en trussel mot folkehelsen.

I Oslo er det påbud om munnbind i en del situasjoner hvor det ikke lar seg gjøre å holde en meter avstand, og antall nærkontakter bør ikke overstige ti i løpet av en uke.

«Din virksomhet er lite forenlig med de nevnte retningslinjene, og det er lite sannsynlig at avstandsreglene overholdes. UDI anser derfor at du utsetter både deg selv, kunder og omgivelsene for en betydelig smitterisiko ved å ha et høyt antall nærkontakter og begrensede muligheter for å avdekke om kundene er smittet eller i karantene», står det i vedtaket mot kvinnen.

I pressemeldingen skriver Oslo politidistrikt at etterlevelse av smittevernreglene er et svært viktig tiltak for å forhindre og begrense videre utbredelse av covid-19 i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer