Sexarbeider bortvises fra Norge etter smittevernbrudd

En rumensk sexarbeider fraktes etter planen ut av Norge onsdag. Hun skal ha hatt en kunde samme dag som hun ankom Norge og skal ha hatt 30 kunder ukentlig.

Illustrasjonsfoto: Berit Roald /NTB Foto: Berit Roald/NTB
Illustrasjonsfoto: Berit Roald /NTB Foto: Berit Roald/NTB Vis mer
Publisert

Kvinnen i 30-årene ankom Norge 7. november i fjor, og SMS-loggen viste at hun hadde kunder samme kveld, ifølge en rettsavgjørelse i Oslo tingrett. Det er i strid med karantenebestemmelsene.

Politiet mener hennes virke som sexarbeider er en betydelig risiko for folkehelsen i lys av den pågående koronapandemien, og UDI har besluttet å bortvise kvinnen fra landet. Etter planen skal hun uttransporteres til Romania onsdag 13. januar.

Forrige uke ble en annen sexarbeider, som ankom Norge i slutten av desember, også bortvist for å være en trussel mot folkehelsen.

Nærkontakt med stort antall kunder

Politiet begjærte internering etter utlendingsloven fram til den rumenske kvinnen ble uttransportert ettersom det var fare for at hun ville unndra seg bortvisningen. Hun ble pågrepet av politiet 8. januar etter en kontroll av både utlendingsloven og smittevernlovgivning.

Ifølge egen forklaring tok hun imot et stort antall kunder i leiligheten hun delte med tre andre rumenske kvinner. Politiet anslår at kvinnen til sammen tok imot 30 kunder i uken. Til sammen hadde de fire kvinnene som bodde i boligen, nærkontakt med over 120 kunder i uken, ifølge rettsavgjørelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer