Setter av to millioner for å styrke likestilling i næringen

Fiskerinæringen har en jobb å gjøre med likestilling, mener regjeringen. Den vil støtte tiltak som skal føre til bedre holdninger og rekruttere flere kvinner.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) vil bli kvitt seksuell trakassering og kjønnsdiskriminering på fiskebåtene. Nå kan bedrifter og enkeltpersoner søke om støtte til tiltak. Arkivfoto: Hanna Johre / NTB
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) vil bli kvitt seksuell trakassering og kjønnsdiskriminering på fiskebåtene. Nå kan bedrifter og enkeltpersoner søke om støtte til tiltak. Arkivfoto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Potten er på 2 millioner kroner. Det har de siste årene vært flere medieoppslag om dårlig arbeidsmiljø for kvinnelige fiskere.

– For å styrke kvinners muligheter i fiskerinæringen, må det jobbes med holdningsskapende arbeid, både mot seksuell trakassering og kjønnsdiskriminerende atferd. I tillegg må det strukturelle tilpasses slik at det reelt sett er like store muligheter for kvinner som for menn å lykkes, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) i en pressemelding.

– Myndighetene og næringen må forene krefter for å styrke rekrutteringen, for det har store ringvirkninger at unge jenter og gutter bosetter seg langs kysten og ser i framtid i fiskerinæringa, fortsetter han.

Både privatpersoner, bedrifter og organisasjoner kan søke om støtte fra ordningen. Søknadsfristen er 1. november.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer