Sesongen over for korsbåndskadd Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud mister OL i Beijing og resten av sesongen på grunn av en alvorlig kneskade. Han ønsker å komme tilbake i alpinsirkuset.

Kjetil Jansrud skadet kneet i Colorado fredag. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB.
Kjetil Jansrud skadet kneet i Colorado fredag. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jansrud skadet kneet stygt i et fall i Beaver Creek i forrige uke. Onsdag ble det konstatert skade på korsbånd og leddbånd.

Det betyr at alpinisten er ute i seks til ni måneder.

– Sesongen er over for min del, men jeg er motivert for å gjøre jobben som trengs for å komme tilbake, sier Jansrud.

Han har tidligere uttalt han ventet at denne sesongen kom til å bli hans siste, men han ønsker altså ikke å gi opp en videre karriere. Alpinisten skal etter planen opereres i slutten av neste uke.

– Kjetil er ute i seks til ni måneder, og vi vet mer om det endelige skadeomfanget etter at operasjonen er gjennomført, forteller lege for alpinlandslaget, Marc Strauss.

36-åringen kjørte ut i fredagens super-G-renn i Beaver Creek og holdt seg til kneet etter å ha kjørt inn i sikkerhetsnettet.

Han mister sjansen til å delta i sitt femte strake OL. Jansrud har tidligere i karrieren vunnet ett gull, to sølv og to bronse i OL.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer