Squid Game

Serien alle snakker om

Serien Squid Game har tatt verden med storm etter at den kom ut. Har du ikke sett den enda får du en oppsummering her.

"Squid Game" er serien som har tatt verden med storm. Vokterne med sjokkrosa drakter og visirer har allerede blitt spådd til årets halloween-kostyme. Foto: Netflix
"Squid Game" er serien som har tatt verden med storm. Vokterne med sjokkrosa drakter og visirer har allerede blitt spådd til årets halloween-kostyme. Foto: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en kort samtale med flere kollegaer fant jeg fort ut at jeg ikke var alene om å elske den nye Netflix-serien «Squid Game». Selv var jeg skeptisk i begynnelsen, men måtte fort krype til korset. For serien er faktisk så bra som resten av folket skal ha det til. Den har allerede en rating på IMDb på 8,3 og er blant toppen på årets Netflix-serier. Om du ikke har sett den sørkoreanske thrilleren enda og er nysgjerrig får du en recap her.

Dette er serien

Historien fokuserer på en handling rundt folk som av forskjellige årsaker ikke har fått det helt til livet. Dette er det noen som ser sitt snitt til å utnytte og setter i gang en spill med en premie så høy at livet med innsats blir verdt det. Spillet foregår på et ukjent sted hvor deltakerne er låst inne til en vinner er kåret. Spillet foregår i forskjellige omganger hvor hver runde er en populær lek fra 1970 og 1980-tallet i Korea. Etter hvert som deltakerne elimineres vil det til slutt stå igjen en deltaker som tar med seg hele pengepremien på i overkant av 300 millioner norske kroner.

Deltakerne er ikke kjent med reglene før de inngår en avtale om å delta. Det viser seg at spillereglene er noe annet enn hva de forutså så det blir enda viktigere å komme seg gjennom de ulike spillene.

Deltakerene

Seong Gi-Hun er deltakeren vi blir best kjent med gjennom serien. Han er en middelaldrende mann med et spille-problem og mye gjeld. Han har havnet i klinsj med moren sin, lånehaier og moren til datteren hans.

Kang Sae-Byeok er en nordkoreansk avhopper som trenger penger for å redde sin egen mor over grensen og broren som har havnet på barnehjem. Hun er villig til å gjøre alt for å vinne premien slik at familien hennes kan få en ny start.

Oh Il-Nam er spiller nummer 001. Han er en gammel mann med det han selv sier er en hjernesvulst. Han virker tilsynelatende uskyldig, men en plot twist sent i sesongen viser seg at alt man har trodd om den søte gamle mannen viser seg å være en løgn.

Spiller nummer 001 Oh Il-Nam er av karakterene vi blir godt kjent med i serien. Foto: Netflix
Spiller nummer 001 Oh Il-Nam er av karakterene vi blir godt kjent med i serien. Foto: Netflix Vis mer

Cho Sang-Woo og Seong Gi-Hun går helt tilbake til barndommen, og når de igjen møtes som deltakere i spillet viser det seg at alt Seong Gi-Hun har trodd om barndomskameraten ikke er helt rett. Cho Sang-Woo har mistet alt han eier i tillegg til morens butikk. Han har havnet i økonomisk knipe og dette er siste utvei. Han er smart og oppegående noe flere av deltakerne lener seg på, men er det egentlig så lurt?

Det er selvfølgelig mange andre viktige karakterer i serien, men disse fire får vi følge nærme. De danner seg en salgs allianse som skal vise seg å være lurt, helt til det ikke er så lurt lenger.

Årets halloween-kostyme

I og med at serien har fått enorm oppmerksomhet har både skuespillere og karakterene deres også fått det. Nettavisen har blant annet skrevet om Kang Sae-Byeok som bare på tre uker fikk 14 millioner nye følgere på Instagram. Før serien så dagens lys hadde skuespillerdebutanten nemlig kun 400.000 følgere, og nå knappe tre uker senere har hun 16,1 millioner følgere.

Amazon selges det tusenvis av «Squid Game»-kostymer. Foto: Skjermdump Amazon.
Amazon selges det tusenvis av «Squid Game»-kostymer. Foto: Skjermdump Amazon. Vis mer

I tillegg til at skuespillerene får mye oppmerksomhet får også draktene som blir brukt i serien det. Deltakerne blir passet på av voktere som er iført sjokkrosa drakter og visirer, mens lederen av spillet er iført en sort drakt og maske. Det er nettopp disse som når får mye oppmerksomhet. Flere nettsider har nå begynt å selge disse draktene og salget skal ha eksplodert i forbindelse med halloween. Og ifølge Dagbladet har emneknagger på TikTok relatert til «Squid Game»-kostymer blitt brukt nærmere én million ganger. Selv Netflix har kastet seg på ballen og har opprettet en egen «Squid Game»-nettbutikk hvor man kan kjøpe hvite T-skjorter med nummeret til sin favorittdeltaker.

Det er åpenbart at dette er en serie som flere har lagt sin elsk på, og med god grunn. Den er spennende, annerledes og ikke minst godt laget. Uten å spoile for mye er det også - som det er i mange andre gode serier en plot twist mot slutten som gjør at en som seer sitter igjen med en rekke spørsmål.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer