Senterpartiet trekker seg fra forhandlingene om Forsvarets langtidsplan

Senterpartiet vil ikke lenger delta i forhandlingene på Stortinget om en ny langtidsplan for Forsvaret. Partiet raser mot «lave ambisjoner» i regjeringens plan.

Stortingspolitikerne er i innspurten av forhandlingene om en ny langtidsplan for Forsvaret. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
Stortingspolitikerne er i innspurten av forhandlingene om en ny langtidsplan for Forsvaret. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

– Senterpartiet kan ikke akseptere en langtidsplan som ikke gir Forsvaret det løftet det trenger, sier forsvarspolitisk talsperson Liv Signe Navarsete til NTB.

– Norge trenger et sterkere forsvar. Vi kan ikke se at det er mulig å skape et flertall med verken Høyre eller Frp for et forsvar som er sterkt nok i våre øyne. Derfor varsler vi nå at vi trekker oss fra forhandlingene.

Samtalene i utenriks- og forsvarskomiteen har pågått i to uker. Regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre har ikke lagt skjul på at de ønsker et bredt forlik om en ny forsvarsstruktur for årene 2021–2024.

Men med Sps exit blir det nå opp til Fremskrittspartiet og eventuelt Arbeiderpartiet å sikre flertall for planen.

Frykter økt spenning

Navarsete advarer sterkt mot å vedta regjeringens plan for Forsvaret uten et kraftig løft.

– Når Forsvaret ikke prioriteres, svekkes Norges innflytelse i våre egne nærområder, og den sikkerhetspolitiske spenningen rundt Norge kan dermed øke, frykter den tidligere partilederen.

Hun viser til at Sp har hatt tydelige prioriteringer for Forsvaret over mange år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer