Boris Johnson:

Sendte tekstmelding: «Fullstendig j***a ubrukelig»

Dominic Cummings, som var en av Boris Johnsons nærmeste, har delt en tekstmelding der britenes statsminister tilsynelatende kaller sin helseminister ubrukelig.

Boris Johnsons tekstmelding vekker reaksjoner. Foto: NTB scanpix / AFP
Boris Johnsons tekstmelding vekker reaksjoner. Foto: NTB scanpix / AFP Vis mer
Publisert

Meldingen skal være sendt med tjenesten WhatsApp og er ifølge Cummings fra en tråd der han og Johnson i fjor vår diskuterte helseminister Matt Hancocks arbeid for å øke testkapasiteten tidlig i pandemien.

I det som fremstår som et svar fra Johnson, beskrives Hancocks innsats som «fullstendig j***a ubrukelig», skriver Sky News.

Matt Hancock får ikke akkurat gode skussmål av sjefen, statsminister Boris Johnson, i en melding der sistnevnte tilsynelatende sier at innsatsen for å øke testkapasiteten tidlig i pandemien var «fullstendig j***a ubrukelig». Arkivfoto: Matt Dunham / AP / NTB
Matt Hancock får ikke akkurat gode skussmål av sjefen, statsminister Boris Johnson, i en melding der sistnevnte tilsynelatende sier at innsatsen for å øke testkapasiteten tidlig i pandemien var «fullstendig j***a ubrukelig». Arkivfoto: Matt Dunham / AP / NTB Vis mer

En talsmann for Johnson ville onsdag ikke kommentere meldingen, men svarer «ja» på spørsmål om statsministeren fortsatt har tillit til Hancock.

– Statsministeren har arbeidet svært tett sammen med helse- og sosialministeren, og han kommer til å fortsette å gjøre det, sier talsmannen.

Cummings, som var den britiske statsministerens nærmeste – og svært omstridte – rådgiver, falt i unåde og fikk sparken i fjor høst. Han har de siste ukene vært i åpen krangel med statsministerens kontor.

Det siste utspillet med tekstmeldingen om Hancock er fra et blogginnlegg med tittelen «Nummer 10/Hancock har løyet gjentatte ganger om svikten i fjor». Nummer 10 er en betegnelse på statsministerens kontor, som har adresse i Downing Street 10.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer