Sendte busser med migranter til Kamala Harris' hjem: - Skammelig

Texas' guvernør Greg Abbott sendte busser med migranter som ble sluppet av nær USAs visepresident Kamala Harris' hjem i Washington. – Skammelig, sier Det hvite hus.

I forrige uke sendte Texas' guvernør Greg Abbott flere busser med migranter til Chicago som en del av kritikken mot Biden-administrasjonens innvandringspolitikk, som Abbott mener er for mild. Her sitter flere migranter ved en bussholdeplass i Chicago. Foto: Anthony Vazquez / AP / NTB
I forrige uke sendte Texas' guvernør Greg Abbott flere busser med migranter til Chicago som en del av kritikken mot Biden-administrasjonens innvandringspolitikk, som Abbott mener er for mild. Her sitter flere migranter ved en bussholdeplass i Chicago. Foto: Anthony Vazquez / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Årsaken er at den republikanske guvernøren er sterkt uenig i Biden-administrasjonens innvandringspolitikk.

– Vi sender migranter til bakgården hennes for å be Biden-administrasjonen gjøre jobben sin og sikre grensen, skriver Abbott på Twitter.

Torsdag morgen lokal tid ble et 20-talls menn og kvinner observert ikke langt fra visepresidentens hjem. Med seg hadde de kun plastposer med noen få eiendeler som de hadde tatt med seg over grensen, ifølge AP. Migrantene ble senere fraktet til en nærliggende kirke.

Det hvite hus kaller hendelsen ubarmhjertig og skammelig og kritiserer republikanske guvernører for å jakte overskrifter.

– Bruken av migranter som politiske brikker i debatten om ulovlig immigrasjon foran mellomvalget i november, er et politisk stunt. Det er også grusomt og skammelig, sier pressesekretær Karine Jean-Pierre ved Det hvite hus torsdag kveld.

Abbott har tidligere sendt busser til byer styrt av demokratene for å understreke at for mange innvandrere krysser grensen. Forrige uke sendte han busser med rundt 75 migranter til Chicago.

Også Arizonas guvernør Doug Duce og Floridas guvernør Ron DeSantis har meldt seg på «trenden». Tanken om å sende innvandrere ble først lansert av president Donald Trump da han satt med makten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer