OL:

Semifinalen i fare for Norges curlingpar etter nytt tap

Magnus Nedregotten og makker Kristin Skaslien var ikke venn med isen og gikk på sitt tredje tap i OL-turneringen for blandet lag i curling natt til fredag.

Norges Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien tapte sin tredje kamp i OL. Italia ble for sterke natt til fredag og vant 11-8- Her er den norske duoen i akson i onsdagens kampen mot Tsjekkia. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB
Norges Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien tapte sin tredje kamp i OL. Italia ble for sterke natt til fredag og vant 11-8- Her er den norske duoen i akson i onsdagens kampen mot Tsjekkia. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Vis mer
Publisert

Det italienske laget bestående av Stefania Constantini og Amos Mosaner ble for sterke og vant 11-8.

Det ble en tøff start på kampen for det norske ekteparet. Etter innledende godt spill avsluttet Skaslien med å sette en løs stein som gikk rett i den italienske guarden. Italia tok dermed med seg tre poeng fra omgangen.

Norge slo kraftig tilbake i andre omgang og tok hele fem poeng. Italia utlignet deretter til 5-5 etter å ha sikret seg to poeng i den tredje omgangen.

Svakt spill

I fjerde omgang lå Norge godt an til å sikre seg tre poeng, men Skaslien bommet med siste stein, som resulterte i ett poeng til den norske duoen.

I femte omgang hadde Norge den best plasserte steinen da Italias Constantini avsluttet omgangen. Det endte med at hun slo den norske steinen ut, sikret seg to nye poeng og overtok ledelsen i kampen.

Sjette omgang endte med at det norske laget sendte en stein for langt, og Italia kunne for andre omgang på rad ta med seg to poeng.

Underveis i kampen så Nedregotten/Skaslien tydelig misfornøyde ut med egen innsats, men de tok med seg to poeng fra den sjuende omgangen.

Italias Stefania Constantini kunne smile etter seieren over Norge. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB
Italias Stefania Constantini kunne smile etter seieren over Norge. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB Vis mer

Italienerne var også best i åttende og siste omgang og vant til slutt 11-8. Det norske lagets treffprosent var på 62, mens den italienske duoen var oppe i 74 prosent.

Semifinaleplassen spøker

Det spilles 13 innledende runder i curlingkonkurransen for blandet lag i Beijing-OL. De fire beste lagene går til semifinale.

Norge har tapt tre av sine fire spilte kamper og må vinne resten av kampene for å ta seg til en semifinale, ifølge ekspertkommentator Lars Vågberg i Discovery.

Torsdag tapte Nedregotten/Skaslien 6-7 for Canada, mens det norske paret sikret sin første seier i OL med 11-6 over USA tidligere på dagen. De innledet turneringen med 6-7-tap for Tsjekkia onsdag.

Neste kamp er mot Australia klokken 2 natt til lørdag.

Nedregotten og Skaslien tok VM-sølv i fjor og er blant gullkandidatene i OL. I 2018, da den blandede konkurransen debuterte som OL-gren, ble det bronse på det norske ekteparet.

«SELVSIKKER»: Kineserne har ikke blitt nevnt blant favorittene i langrennsløypa før OL i Beijing, men under gjennomgangen av TV-teknikken var det en overraskende vinner. Video: Rødt Kort / Løkås. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer