Selvmordsbomber i Pakistan brukte politiuniform

Mannen som sto bak selvmordsangrepet i en moské i Peshawar der 101 mennesker ble drept, skal ha vært iført politiuniform og hjelm, ifølge pakistansk politi.

Mannen som utførte bombeangrepet mot en moské i Peshawar der mer enn 100 personer ble drept, var ikledd politiuniform, ifølge pakistansk politi. De kaller det en sikkerhetsglipp at han fikk slippe inn på det strengt bevoktede området. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB
Mannen som utførte bombeangrepet mot en moské i Peshawar der mer enn 100 personer ble drept, var ikledd politiuniform, ifølge pakistansk politi. De kaller det en sikkerhetsglipp at han fikk slippe inn på det strengt bevoktede området. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB Vis mer
Publisert

– De som var på jobb, sjekket ham ikke fordi han brukte politiuniform. Det var en sikkerhetssvikt, sier Moazzam Jah Ansar, som leder politiet i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen, der Peshawar ligger.

Det er foretatt flere pågripelser etter mandagens selvmordsangrep i en moské i Peshawar, opplyste politiet onsdag.

Det er ikke kjent hvem som er pågrepet eller hvilken gruppe de eventuelt har tilknytning til, men politisjefen i Peshawar, Ijaz Khan, har beskrevet pågripelsene som betydelige.

Ifølge Khan etterforskes det om selvmordsbomberen fikk hjelp fra noen på innsiden da han uforstyrret tok seg inn på det strengt bevoktede området der moskeen ligger.

Minst 101 mennesker ble drept og over 220 ble såret da han utløste sprengladningen inne i moskeen, de aller fleste av dem politifolk. Det er det verste angrepet mot pakistanske sikkerhetsstyrker i nyere tid.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer