Vis mer

Selfiestang og sjokk: Dette husker vi fra årets valgkamp

12 punkter som oppsummerer valgkampen.

(upublisert) Opprettet 1. Erna og selfiestangen


  (FOTO: Kyrre Lien / VG)

  Den personen som kjøpte denne stangen til Erna Solberg fortjener en medalje! Selfiestangen har blitt statsministerens beste venn under valgkampen, og hun uttalte til VG at det fort blir 500 selfies om dagen. Ja, du leste rett: 500. Om dagen.

  Etter et besøk i Telemark fikk Ap nok av Ernas selfieshow.

  – Hun var åpenbart mer opptatt av å ta selfies enn å diskutere de viktige politiske sakene vi er opptatt av i Telemark, sa Aps fylkesordførerkandidat Svein Tore Løkslid til VG.
 2. Sjokkmålinger


  (FOTO: Helge Mikalsen / VG)

  Jeg vet ikke med dere, men vi i pressen har blitt virkelig sjokkert av valgmålingene dette året. Blant annet her, her, her, her, her, her, her, her og her.


 3. Skrytevideo fra Anders Anundsen


  (Skjermdump: Regjeringen.no)

  Mens Bølgen herjet på kinoene, debuterte justisministeren med filmen "Trygghet i hverdagen". Anundsen er tilsynelatende regissør, journalist og programleder i videoen som handler om hva Justis- og beredskapsdepartementet har fått til i hans tid som minister.

  Filmanmelderne, i dette tilfellet politikere, journalister og professorer, endte alle på terningkast én.

  Les mer om filmen i VG her.


 4. Arbeiderparti-miss med fotballprofiler


  https://twitter.com/aHellofaBeating/status/642446538262904832

  Arbeiderpartiet gikk nye veier i denne valgkampen og toppet laget med flere fotballprofiler. Tom Høgli, Pål André Helland og Trond Fredriksen stilte alle villige opp og røpet at de skulle stemme på Ap.

  Det ble imidlertid helbom: Både NFF og Aalesund fotballklubb ba partiet fjerne bildene med henholdsvis Høgli og Fredriksen.

  Les mer om kampanjen på TV2.no her.


 5. Vikarierende ordfører på Facebook


  https://twitter.com/TV2Davy/status/642801622301736960

  Hva er det med politikere og Facebook? Tor Woldseth hadde ikke sittet lenge som vikarierende ordfører i Bergen før det gikk galt.

  I forrige uke la han ut et bilde som sier "sorry" til en gruppe syltynne barn, som ble fulgt av teksten "vi er for opptatt av å hjelpe disse" til et bilde som skal vise syrere på flukt.

  Bergen kokte, politikerne raste og Woldseth beklaget.


 6.  Runar (23) med Downs stiller til valg


  (FOTO: Tor Erik H. Mathiesen, VG)

  Runar Søreide Skogedal er en kommende SV-stjerne. I august fikk han stor oppmerksomhet i riksmediene da det ble klart at han stiller til valg i Fitjar kommune.

  Om 23-åringen blir valgt, ønsker han å jobbe for bedre arbeid- og fritidstilbud for utviklingshemmede i kommunen. I tillegg ønsker han å ta i mot flere flyktninger til Fitjar.

  Les mer om Runar på Sunnhordland.no her.


 7.  Skrivefeil i hovedstaden


  https://twitter.com/HadiaTajik/status/638317490481836032

  Arbeiderpartiet klinket til med reklameplakater på trikkene i Oslo, men glemte å be om korrekturlesing før de gikk i trykken og ble hengt opp.

  Da Oslo Høyre rett i etterkant hadde en lei skrivefeil på flere av bilene sine så Hadia Tajik (AP) sitt snitt til å redde situasjonen med tweeten ovenfor.

  Les mer her og her.


 8. Alternativ valgomat fra Bergens Tidende


  (FOTO: Skjermdump: BT)

  BT-kommentator Mathias Fischer jobbet med å finne spørsmål til BTs ordentlige valgomat, men bestemte seg for å se om det ikke fantes en enklere og bedre løsning.

  Resultatet ble en digitalisert utgave av det håndskrevne arket der det ene spørsmålet er «Er du kommunist?».

  Les mer hos Bergens Tidende.


 9. Giske tazter priv til molderektors store irritasjon


  (FOTO: Helge Mikalsen/VG)

  Rektor Oddgeir Overå var i harnisk etter at Arbeiderpartiets nestleder, Trond Giske, gjestet Molde videregående skole 18. august i år.

  Under et foredrag om utfordringene og mulighetene skolen opplevde var Giske mer opptatt av hva som foregikk på mobilen sin enn hva rektor hadde å melde.

  Les mer hos VG.


 10. Permitert ordfører


  (FOTO: Paul Sigve Amundsen/Samfoto)

  Etter at politimesteren i Hordaland fikk beskjed fra statsadvokaten om å gjennoppta undersøkelsessaken mot Bergens ordfører Trude Drevland (H) valgt hun å gå ut i ulønnet permisjon.

  Det har stormet mye rundt ordføreren denne sommeren etter anklager om korrupsjon, og nå med ny informasjon om et planlagt luksuscruise i Middelhavet.

  Les mer hos Bergens Tidende og hos VG.


 11. Anklager om horeri i Nordland


  (FOTO: Helge Sunde/Samfoto)

  Det kokte i det politiske ordskiftet i Narvik etter at Trond Millerjord (KrF) anklaget Paul Rosenmeyer (H) for å kalle ham en hore i en telefonsamtale de to imellom. Rosenmeyer på sin side hevdet han hadde sagt at «Millerjord oppførte seg som en hore».

  Dette betyr ikke at KrF-politikeren tror at tverrpolitisk samarbeid blir vanskelig fremover, og Høyre-mannen har innrømmet at det ikke nødvendigvis er hyggelig å omtale andre som horer eller anklage noen for å drive horeri.

  Les mer hos Dagbladet.


 12. Pensjonistpartikandidat langt unna pensjonistalderen


  (FOTO: Eivind Griffith Brænde/VG)

  Trym Sivesindatjet (1996) stiller som listekandidat for Pensjonistpartiet i Gjøvik, den yngste representanten for partiet som arbeider for en verdig livssituasjon for alle pensjonister og svake grupper i samfunnet.

  Hans 87 år gamle oldemor er ikke sikker på om hun vil stemme på barnebarnet, men hun byr i alle fall på fyrstekake og filterkaffe under hans ukentlige besøk ved Fjellvoll aldershjem på Toten.

  Les mer hos VG.


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.