Seksåring døde i traktorulykke på Jæren – tenåring dømt til betinget fengsel

En 17 år gammel gutt er i Sør-Rogaland tingrett dømt til 90 dagers betinget fengsel for uaktsomt å ha forvoldt en annens død.

En 17 år gammel gutt er dømt til 90 dagers betinget fengsel etter at en 6 år gammel jente ble påkjørt og døde i september i fjor. Arkivfoto: Vebjørn Olsen / Jærbladet / NTB
En 17 år gammel gutt er dømt til 90 dagers betinget fengsel etter at en 6 år gammel jente ble påkjørt og døde i september i fjor. Arkivfoto: Vebjørn Olsen / Jærbladet / NTB Vis mer
Publisert

Tiltalte erkjente ikke straffskyld da saken mot ham startet i Sør-Rogaland tingrett, skriver Stavanger Aftenblad. Det er foreløpig ikke kjent hvordan han forholder seg til dommen.

Den seks år gamle jenta ble påkjørt i Klepp kommune 21. september i fjor. Hun ble fløyet til sykehus med luftambulanse, men døde av skadene.

I tillegg til 90 dagers betinget fengsel dømmes 17-åringen til å betale 180.000 kroner i oppreisningserstatning til jentas foreldre. Han mister også førerkortet i tre år.

Guttens forsvarer, Odd-Rune Torstrup, sier til VG at dommen vil bli anket.

– Vi anker over skyldspørsmålet, oppreisningen og tapstiden for førerkortet, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer