Seks varsler mot Oslo-rektor etter håndhilse-bråk

I sommer gikk en video fra vitnemålsseremonien ved en skole i Oslo viralt. Nå sier utdanningsetaten i Oslo kommune at de har mottatt seks varsler mot rektoren.

Utdanningsetaten i Oslo kommune sier de har mottatt seks varsler mot en Oslo-rektor etter håndhilse-bråket ved en Oslo-skole i vår. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB
Utdanningsetaten i Oslo kommune sier de har mottatt seks varsler mot en Oslo-rektor etter håndhilse-bråket ved en Oslo-skole i vår. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert

Under en vitnemålsutdeling på en Oslo-skole, nektet en gutt å håndhilse på den kvinnelige rektoren. På videoen kan man se rektoren ved skolen prøve å gripe tak i eleven etter at han nektet å ta henne i hånden.

Etter dette henvendte hun seg til de foresatte: «Folkens, vi bor i Norge, og vi kan ikke ha det sånn. Foreldre, vi bor i Norge» og «Dere skal jobbe med norske kvinner, ellers lykkes dere ikke i Norge», sa hun.

Nå opplyser Utdanningsetaten til Vårt Land at de har mottatt totalt seks varsler mot rektoren i forbindelse med hendelsen. Fire av varslene er ferdigbehandlet og to av er under behandling, opplyser de.

«Utover dette kan vi ikke si noe mer av hensyn til de som er involvert. Det gjelder også hvem som har sendt inn varsel», skriver Linda Sørfjord, seniorrådgiver i utdanningsetaten.

Rektoren ved skolen sier til Vårt Land at hun ikke har noen kommentarer til saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer