Seks spådommer som ser helt latterlige ut nå i ettertid

Så feil kan man faktisk ta ...

(upublisert) Opprettet
1.  «En rakett vil aldri fungere i verdensrommet» I 1920 skrev New York Times at en rakett aldri ville fungere i vakuum. En uttalelse de naturlig nok trengte å korrigere en julidag i 1969. Les mer på popsci.com Foto: ScanpixFoto: Scanpix   2.  «Vi trenger ikke telefoner. Vi har nok av løpegutter»  Det sa sjefen for de amerikanske postvesenet, Sir William Preece, i 1878. Les mer på BBC.com Foto: ScanpixFoto: Scanpix   3.  «Ingen vil betale penger for komme fra Berlin til Potsdam på en time, når vi kan ri dit på hest helt gratis på en dag» Kong William I av Prussia hadde ikke særlig tro på at tog var en god løsning i 1864. Foto: ScanpixFoto: Scanpix   4.  «TV kommer ikke til å vare, fordi folk kommer til å bli lei av å stirre på en boks hver eneste kveld» Filmprodusent Darryl Zanuck tok grundig feil i 1946. Les mer om Zanuck på Wikipedia. Foto: ScanpixFoto: Scanpix   5. «Vi liker ikke soundet, og gitarmusikk er på vei ut» Decca records hadde ikke særlig tro på Beatles i 1962. Les mer på Wikipedia Foto: ScanpixFoto: Scanpix   6.  «Fremtidens computere kan ha så lite som tusen vakuumrør, og kanskje veie så lite som 1,5 tonn» 1949 var dette faktisk en optimistisk tanke. Les saken på popularmechanics.com Foto: ScanpixFoto: Scanpix Flere feilaktige spådommer på list25.com      

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.