Seks skadd da kran kollapset i New York

Armen til en brennende kran traff en bygning før den deiset i bakken i New York. Folk på bakken løp for livet, og seks personer ble skadd.

Brannvesenet i gang med å slokke brannen som oppsto etter at en kran falt inn i en bygning på Manhattan i New York onsdag. Foto: WABC / AP / NTB
Brannvesenet i gang med å slokke brannen som oppsto etter at en kran falt inn i en bygning på Manhattan i New York onsdag. Foto: WABC / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Ulykken skjedde klokken 7.30 lokal tid i området rundt 10th Avenue ved 41st Street, nær bydelen Hudson Yards på Manhattans vestkant.

Fire fotgjengere og to brannfolk ble lettere skadd, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Både kranens arm, 16 tonn betong og glass fra bygningen som ble truffet, gikk i bakken.

Minst to personer er skadd etter at kranen kollapset og forårsaket brann i en bygning på Manhattan onsdag morgen lokal tid. Foto: WABC / AP / NTB
Minst to personer er skadd etter at kranen kollapset og forårsaket brann i en bygning på Manhattan onsdag morgen lokal tid. Foto: WABC / AP / NTB Vis mer

– Som dere kan se ut fra restene på bakken, kunne dette gått mye verre, sa byens ordfører Eric Adams på en pressekonferanse i etterkant.

Kranføreren forsøkte å slukke brannen, men måtte gi opp og komme seg bort av hensyn til sin egen sikkerhet, ifølge brannvesenet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer