Seks personer til sykehus etter mulig kvikksølvforgiftning på skole

Fire elever og to ansatte ved en skole i Kvam ble mandag formiddag sendt til Haukeland universitetssjukehus for prøver etter frykt for kvikksølvforgiftning.

Publisert

Elever ved en skole i Kvam skal ha ødelagt et termometer og satt fyr på innholdet. Skolen ble hastestengt på grunn av frykt for kvikksølvforgiftning, skriver Bergens Tidende.

– Giftsentralen ble kontaktet, men det er ikke klart om det var kvikksølv i termometeret eller ikke. Hendelsen ble behandlet som om det var kvikksølv i det, forteller ordfører Torgeir Kvam til Bergensavisen.

Han sier til VG at meldingen om hendelsen kom inn samtidig som det var et ledermøte på skolen, og at kommuneoverlegen og giftsentralen raskt ble kontaktet. Hendelsen skjedde i 10-tiden.

Resultatene fra prøvene er ennå ikke klare. Ordføreren opplyser at det ikke er registrert alvorlige helsekonsekvenser etter hendelsen.

– Etter samråd med giftsentralen åpnes skolen igjen på tirsdag, sier Næss til BT.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer