Seks personer bortvist fra Sian-markering i Oslo: – Aggressiv stemning

Seks personer er bortvist i forbindelse med den islamfiendtlige organisasjonen Sians markering foran Stortinget lørdag ettermiddag.

Politiet er til stede på Sians markering utenfor Stortinget lørdag. Foto: Annike Byrde / NTB
Politiet er til stede på Sians markering utenfor Stortinget lørdag. Foto: Annike Byrde / NTB Vis mer
Publisert

– Det er en litt aggressiv stemning, men det har ikke vært noen alvorlige hendelser eller utagering så langt. Til nå har politiet bortvist seks personer, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB i 14.30-tiden lørdag.

Sians markering foran Stortinget startet klokken 13 og varer til klokken 15.

Sian-leder Lars Thorsen taler under markeringen på Eidsvolls plass i Oslo lørdag. Foto: Annike Byrde / NTB
Sian-leder Lars Thorsen taler under markeringen på Eidsvolls plass i Oslo lørdag. Foto: Annike Byrde / NTB Vis mer

Før markeringen var det varslet to motdemonstrasjoner. En fra gruppen Oslo mot rasisme og en annen organisert av Antirasistisk Senter og 14 ulike organisasjoner, fagforeninger og partier.

Grøttum sier at det er rundt 300 personer som har møtt opp utenfor Stortinget lørdag ettermiddag. Politiet er til stede både med uniformerte og sivile patruljer.

– Vi er mannsterke til stede og er klare dersom det skulle skje noe. Det er typisk mot slutten av slike markeringer at det blir utagering, så vi følger med, sier Grøttum.

Under Sians markering utenfor Stortinget i august i fjor klarte flere motdemonstranter å ta seg forbi politiets sperringer etter at profilen Fanny Bråten rev i stykker og spyttet på koranen. Rundt 30 personer ble pågrepet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer