Kina:

Seks nye smittetilfeller: Millionby med portforbud og nedstenging

Kinesiske myndigheter innfører portforbud i byen Lanzhou i det vestlige Kina på grunn av seks nye tilfeller av covid-19.

Kina tolerer ikke coronautbrudd, og har lagt seg på en nullsmittestrategi. Det gjør at veien er kort til strenge tiltak. Nasjonalt er Kinas grenser fortsatt stengt for de aller fleste. Foto: Chinatopix / AP / NTB
Kina tolerer ikke coronautbrudd, og har lagt seg på en nullsmittestrategi. Det gjør at veien er kort til strenge tiltak. Nasjonalt er Kinas grenser fortsatt stengt for de aller fleste. Foto: Chinatopix / AP / NTB Vis mer
Publisert

Innbyggerne får ikke dra fra hjemmet med mindre det dreier seg om et nødstilfelle.

Myndighetene varsler også at inn- og utreise fra byen vil bli strengt kontrollert og begrenset til leveringer av viktige forsyninger eller medisinsk behandling.

Sammenlignet med folketallet er det for øyeblikket ingen store smitteutbrudd i Kina. Men landet har en nullsmittestrategi, som gjør at veien er kort til strenge tiltak. Smittetilfeller blir fulgt opp med nedstengninger og massetesting.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer