Seks anmeldt etter låvetreff: - Har vært opphav til videre smitte

Seks navngitte personer er anmeldt av Gran kommune for å ikke ville bidra i smittesporingsarbeidet etter en samling i Kulturlåven i palmehelgen.

En mann i 60-årene fra Gran kommune døde etter å ha vært syk med covid-19. Mannen døde etter å ha hatt en ulovlig sammenkomst i sin bygning Kultur Låve. En kvinne i 70-årene som også var der er bekreftet død av covid-19. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB
En mann i 60-årene fra Gran kommune døde etter å ha vært syk med covid-19. Mannen døde etter å ha hatt en ulovlig sammenkomst i sin bygning Kultur Låve. En kvinne i 70-årene som også var der er bekreftet død av covid-19. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– Personene har ikke samarbeidet fullt ut med smittesporingsteamene og vært opphav til videre smitte som en følge av dette. Vi vil be politiet om å klarlegge om det har vært flere arrangement i samme tidsrom og flere deltakere som ikke har fulgt opp pliktene etter smittevernlovens paragraf 5-1, skriver kommunen i anmeldelsen ifølge avisen Hadeland.

To personer døde etter samlingen i kulturlåven i palmehelgen.

Kommunen anmeldte arrangementet slik at politiet skulle vurdere om smittevernreglene var brutt. Saken ble henlagt, og kommunen anmelder nå saken på nytt, men denne gangen med navngitte personer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer