Seilbåt på grunn i Trøndelag – 14 barn om bord

Ingen ble skadd da en seilbåt med 26 personer om bord, blant dem 14 barn, gikk på grunn ved Rugholmen i Flatanger i Trøndelag natt til torsdag.

Publisert
Sist oppdatert

– Det dreier seg om en 30 fots seilbåt. Den gikk på grunn ved 2.30-tiden, og vi fikk melding om havariet en halv time senere, forteller vakthavende redningsleder Kjetil Hagen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Han forteller at båten har slagside, men at den står støtt på en holme. Ingen ble skadd i grunnstøtingen.

– 24 av de 26 om bord har gått over i en lettbåt fra en fraktebåt som kom til. Så er det to igjen som passer på båten sammen med redningsskøyta Harald V, sier han.

Ved 5-tiden torsdag morgen venter de 24 på å bli hentet av en hurtigbåt, MS Råsa, som skal frakte dem inn til Lauvsnes i Flatanger.

– Blant passasjerene er det 14 barn mellom 14 og 18 år. Det har vært en organisert tur med denne seilbåten, men jeg kjenner ikke detaljene, sier Hagen.

Operasjonsleder Bjørnar Gaasvik i Trøndelag politidistrikt forteller at båten vil få større slagside etter hvert som det blir fjære sjø.

– Evakueringen foregikk helt uten dramatikk. Vi regner med at MS Råsa vil være inne i Lauvsnes ved 7-tiden i dag. Der skal de evakuerte samles på Zanzibar Inn, opplyser han.

Flatanger kommune har iverksatt beredskapsplaner i forbindelse med grunnstøtingen.

– En fraktebåt plukket opp folkene om bord, før vi ankom. Det er kun maskinist og skipper om bord i seilbåten nå, opplyser Thor Audun Sætran, skipsfører om bord på Harald V, til Trønder-Avisa.

Han opplyser at det er snakk om en nederlandsk seilbåt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer