Vis mer

Seerne vil ha «Jul i Blåfjell» på TV-skjermen, NRK nekter

- Barn fortjener kvalitet.

(upublisert) Opprettet


Tidligere denne uka kunne Dagbladet melde om at trofaste NRK-seere vil ha julekalenderne «Jul i Blåfjell» eller «Jul på Månetoppen» tilbake på skjermen.

Dette kom tydelig fram i et innlegg på NRKs Facebook-side, som i skrivende stund har innlegget over 170 delinger og over 20.000 «likes». 

Etter det ble kjent at det i år er «Julekongen» som skal sendes på NRK hver dag fram til julaften, har kommentarene haglet inn på NRKs Facebook-side. Nærmere 1000 personer har lagt igjen kommentarer hvor mange av de viser misnøye og skuffelse. Mange vil ha tilbake de gamle, tradisjonelle julekalenderne.
- Barn fortjener oppdaterte kvalitetsserier


Men selv om tusenvis av seere er skuffet, blir det likevel ikke aktuelt for NRK Super å endre sendeskjemaet, ifølge Dagbladet.

- Mange voksne har et ønske om nostalgi i førjulstida, og det er ikke vanskelig å forstå. Men NRK Supers viktigste oppdrag handler om å gi barn historier som handler om dem, som speiler et samfunn de kan kjenne igjen, sier Hildri Gulliksen, sjef for NRK Super til avisa.


NRK utdyper også på Facebook:

«Vi mener at barn fortjener oppdaterte kvalitetsserier som er laget for dem i deres tid, akkurat som voksne. Det er det beste vi kan gi dem 24 viktige kvelder i desember. Når det er sagt, er det også vårt oppdrag å la barn bli kjent med den norske og skandinaviske kulturarven vår».

Det er heller ikke bare på NRKs Facebook-side folk har uttrykt sitt misnøye. Det har også blitt opprettet egne grupper i nettsamfunnet, som blant annet siden «Vi som vil ha tilbake de gamle julekalenderne på TV». Denne har over 4000 medlemmer.

Til tross får den massive kritikken, får NRK også noen støtteerklæringer på Facebook:

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.