Sean Penn truer med å smelte Oscar-statuettene sine som en Ukraina-protest

I protest mot at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj tilsynelatende ikke er invitert til Oscar-utdelingen, vil Sean Penn smelte ned Oscar-statuettene sine.

Foto: Jakub Porzycki/Agencja Wyborcza.pl via REUTERS.
Foto: Jakub Porzycki/Agencja Wyborcza.pl via REUTERS. Vis mer
Publisert

Skuespilleren vet ikke om Zelenskyj hadde ønsket å tale under søndagens Oscar-utdeling, men i et intervju med nyhetskanalen CNN sier Penn at det er en skandale om han ikke er invitert.

Han mener den ukrainske presidenten burde vært invitert til å snakke via videolenke.

– Hvis Oscar-akademiet og prisvinnerne aktivt har valgt ikke å engasjere seg i et ukrainsk lederskap som tar kuler og bomber for vår skyld, sammen med de ukrainske barna de prøver å beskytte, så er den avgjørelsen den mest uanstendige i Hollywoods historie, sier skuespilleren.

Penn oppfordrer til boikott av filmfesten, og isteden protestere mot krigen i Ukraina.

– Hvis det er slik at Zelenskyj ikke har mottatt en innbydelse, kommer jeg til å smelte mine statuetter, sier han til kanalen.

Penn var selv i Ukraina da krigen brøt ut 24. februar i år, for å filme til en dokumentar. Siden har han reist til Polen, hvor han er involvert i humanitært hjelpearbeid.

Skuespilleren har vunnet to Oscar-priser, først for beste mannlige hovedrolle for filmen «Mystic River» i 2004, og så for «Milk» i 2009.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer