Se de utrolige bildene fra vulkan­utbruddet i Chile

22. april 2015 hadde vulkanen Cabuco utbrudd. Se de fantastiske bildene her.

(upublisert) Opprettet

Calbuco-vulkanen i Chile hadde utbrudd onsdag 22. april 2015. Det er over femti år siden vulkanen sist hadde et utbrudd.

Vulkanen Cubuco er rundt 2000 meter høy. (Foto: David Cortes Serey/NTB scanpix)

Myndighetene har sendt ut rødt varsel, noe som betyr at det er stor fare for store mengder aske i atmosfæren. Tusenvis av mennesker i området evakueres, og den lokale flyplassen i Puerto Montt er stengt.

Smoke and ash rise from the Calbuco volcano as seen from the city of Puerto MonttDet er hittil ikke meldt om materielle- eller personskader, men området rundt vulkanen evakueres. (Foto: Sergio Candia/NTB scanpix)

Cabuco-vulkanen er en av Chiles mest aktive, og blir ansett som den tredje farligste i landet.

CHILE-VOLCANO-CALBUCOCalbuco-vulkanen hadde et utbrudd på onsdag. Askeskyen forventes å bli flere kilometer høy. (Foto: Sergio Candia/NTB scanpix)

Indonesia er det eneste landet i verden som har flere vulkaner enn Chile, med sine 500 aktive vulkaner. Bare for litt over en måned siden, 3. mars 2015, hadde en annen vulkan utbrudd i Chile.

Eruption of Chilean Calbuco volcanoRøyk og lava spyr ut av vulkanen Calbuco i Chile den 23. april. (Foto: Carlos Gutierrez/NTB scanpix)

Se den utrolige timelapsen fra utbruddet 22. april her:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer