Scholz: Tyskland kommer ikke til å sende jagerfly til Ukraina

Tysklands regjeringssjef Olaf Scholz sier at landet ikke kommer til å sende jagerfly til Ukraina. Lederen av Scholz' parti vil derimot ikke utelukke det.

Tyskland bråsnudde nylig angående å sende stridsvogner til Ukraina. Men det kommer ikke til å skje med jagerfly, sier regjeringssjef Olaf Scholz. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB
Tyskland bråsnudde nylig angående å sende stridsvogner til Ukraina. Men det kommer ikke til å skje med jagerfly, sier regjeringssjef Olaf Scholz. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Jeg kan bare fraråde å gå inn i en konstant budkrig når det gjelder våpensystemer, sier Scholz i et intervju med den tyske avisen Tagesspiegel.

Saskia Esken, som er partileder i Scholz' parti SPD, ble søndag spurt av kringkasteren ARD om hun utelukker bistand i form av tyske jagerfly. Da svarte hun at Tyskland ikke er en part i krigen, og at regjeringen ønsker å unngå nettopp dette.

– Den avgjørende faktoren er at Tyskland og Nato ikke er en part i denne krigen, svarte hun.

Scholz sier at det er «nødvendig» å opprettholde kontakten med Russlands president Vladimir Putin. Den siste samtalen mellom de to fant sted i desember.

– Jeg kommer til å snakke med Putin på telefon igjen, sier Scholz, som for tiden er i Sør-Amerika.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer