Scholz: Putin ødelegger sitt eget land

Russlands president Vladimir Putin ødelegger ikke bare Ukraina, men også sitt eget land, mener Tysklands statsminister Olaf Scholz.

Tysklands statsminister Olaf Scholz anklager Russlands president Vladimir Putin for å ha imperialistiske ambisjoner. Foto: Jason DeCrow / AP / NTB
Tysklands statsminister Olaf Scholz anklager Russlands president Vladimir Putin for å ha imperialistiske ambisjoner. Foto: Jason DeCrow / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Putin kommer bare til å gi opp krigen sin og sine imperialistiske ambisjoner når han innser at han ikke kan vinne, sa Scholz i en tale til FNs hovedforsamling natt til onsdag norsk tid.

– Ikke bare ødelegger han Ukraina, men han ødelegger også sitt eget land, la Scholz til.

Ukraina må bevæpnes ytterligere for å slå tilbake den russiske invasjonen, fortalte Scholz, som lover ytterligere militærstøtte til Ukraina.

Russlands handlinger i Ukraina er ikke bare en katastrofe for Europa, men for hele verdensordenen og verdensfreden, uttalte Scholz.

– Det er derfor det var så viktig at 141 land enstemmig fordømte den russiske invasjonen her i dette rommet, sa Scholz i talen, med henvisning til FN-avstemningen i mars etter at Russland hadde gått til angrep på Ukraina.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer