Savnet treåring funnet i live etter tre dager i Australia

En tre år gammel gutt ble funnet i live av et politihelikopter i Australia etter å ha vært savnet i tre dager. Han overlevde trolig ved å drikke bekkevann.

Gutten, som omtales som AJ, ble sjekket av ambulanse og gjenforent med familien mandag. Foto: Dean Lewins/AAP Image via AP / NTB
Gutten, som omtales som AJ, ble sjekket av ambulanse og gjenforent med familien mandag. Foto: Dean Lewins/AAP Image via AP / NTB Vis mer
Publisert

Treåringen, som omtales som AJ, ble meldt savnet fra familiens eiendom på landet i Putty i den australske delstaten New South Wales, opplyser politiet. Det førte til en stor leteaksjon i området.

Mandag, 72 timer etter at han ble meldt savnet, ble han funnet i live. Politiet har offentliggjort en video fra helikopteret som viser øyeblikket de finner gutten. Videoen viser at han drikker vann fra en bekk i en skog. Ifølge politiet kan det at han oppholdt seg i nærheten av vannet ha bidratt til at han overlevde.

Gutten, som har autisme og ikke kan snakke, overlevde tre netter alene i temperaturer som sank helt ned til 3 grader celsius, ifølge lokale medier.

– Han har fått noe utslett, blitt bitt av maur, falt, men han er i live, sier guttens far til lokale medier.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer