Savnet London-kvinne funnet død – politimann pågrepet for drap

Savnede Sarah Everard (33) er bekreftet død etter en forsvinningssak som har engasjert britene og ført til en gransking av London-politiet.

En savnetplakat med bilde og informasjon om Sarah Everard i Clapham i London. Foto: Victoria Jones / PA via AP / NTB
En savnetplakat med bilde og informasjon om Sarah Everard i Clapham i London. Foto: Victoria Jones / PA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Everard har vært savnet siden hun forsvant mens hun var ute på en gåtur sør i London forrige uke. Sent onsdag kveld ble det gjort et funn av en død kvinne i Kent, sørøst for London, og fredag bekrefter politiet at det er Everard som er funnet, skriver BBC.

Everards familie er varslet om saken, og får hjelp, opplyser politiet.

En mann som er i tjeneste for hovedstadspolitiet er pågrepet, mistenkt for å ha kidnappet og drept henne.

Opphetet debatt

Everards forsvinning har utløst en opphetet debatt om vold mot kvinner i Storbritannia. Politiet i London er ifølge BBC under en intern etterforskning for hvordan de har håndtert tidligere anklager mot den siktede mannen.

Det er planlagt et fakkeltog i parken Clapham Common i London lørdag. Det var denne parken Everard skulle gå gjennom da hun forsvant. Arrangøren bak hevder at politiet forsøker å stanse arrangementet, med hjemmel i pandemilovene.

Statsminister Boris Johnsons talsperson oppfordrer folk til å følge koronarestriksjonene, selv om statsministeren «fullstendig forstår hvor sterke følelsene er i denne saken».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer