– Savnet fly fløy i fire timer etter siste kontakt

Washington (NTB): Amerikanske etterforskere mistenker at det savnede flyet fra Malaysia Airlines var i luften i rundt fire timer etter siste bekreftede lokalisering av flyet.

Det melder Wall Street Journal torsdag.

Etterforskerne baserer mistanken på informasjon som automatisk sendes fra flyets motorer til produsenten Rolls-Royce, som del av et overvåkings- og vedlikeholdsprogram.

Om teorien stemmer betyr det at flyet kan ha fortsatt i over 4.000 kilometer, og nådd så langt som Indiahavet eller grensen til Pakistan, ifølge avisen.

Amerikanske antiterror-etterforskere vurderer nå muligheten for at noen på flyet, piloten eller noen andre, omdirigerte flyet etter å ha skrudd av senderne for å unngå å bli sett på radar.

Det har hittil ikke kommet konkrete opplysninger som underbygger teorien om at flyet skal ha vært utsatt for en terroraksjon, men etterforskere utelukker ikke muligheten.

På en av brifingene om etterforskningen av det savnede flyet ble det luftet en teori om at flyet ble kapret for å kunne bli brukt til et annet formål, opplyser en kilde til Wall Street Journal.

Overvåkingssystemet i motorene på flyet sender informasjon til Rolls-Royce med 30 minutters intervaller. Informasjonen blir nå analysert for å forsøke å kartlegge flyets rute etter at senderne ble slått av eller sluttet å virke. (©NTB)

sza5ad6dDet er et fly av denne typen, en Boeing 777-200, som er savnet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder