Savnet etter vulkanutbrudd: - Tror de er ført til havs

Politiet i New Zealand tror de to som er savnet etter vulkanutbruddet på White Island forrige uke, er ført til havs.

To personer er fremdeles savnet etter vulkanutbruddet på White Island i New Zealand 9. desember. Politiet mener de er ført til havs. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix
To personer er fremdeles savnet etter vulkanutbruddet på White Island i New Zealand 9. desember. Politiet mener de er ført til havs. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Visepolitimester Mike Clement sa onsdag at myndighetene er dypt lei seg for at de ikke har kunnet finne levningene etter de to siste savnede, en australsk tenåring og en lokal turguide.

– Jeg er overbevist om, men kan ikke være helt sikker, på at de to er ført til havs, sa Clement.

Vulkanutbruddet ved New Zealands mest aktive vulkan skjedde mandag 9. desember. Vulkanen ligger på øya White Island, også kalt Whakaari, på østkysten av landets nordlige øy.

Politiet opplyste at en kropp ble observert i sjøen dagen etter utbruddet, men at redningsmannskapene ikke kom nær nok til å plukke den opp.

47 mennesker var på øya da vulkanutbruddet skjedde, og 16 personer er bekreftet omkommet, mens to er savnet.

Helsedepartementet opplyser at 14 personer blir behandlet i New Zealand, og 13 er overført til sykehus i Australia. For mange av dem er tilstanden kritisk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer