Savnet 15-åring i Sverige funnet død

– Henrik er funnet død i søkeområdet i Säveån i Alingsås. Han ble funnet om lag klokken 17.30. De pårørende er varslet, skriver politiet på sine nettsider søndag kveld.

Henrik (15) er funnet død. Foto: Svensk politi
Henrik (15) er funnet død. Foto: Svensk politi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Den 15 år gamle gutten hadde vært savnet i nesten en uke da han ble funnet.

Tidligere søndag siktet påtalemyndigheten en 16 år gammel gutt for drap på 15-åringen. Han ble pågrepet i saken torsdag, men politiet endret senere siktelsen. Han ble søndag ettermiddag framstilt for varetekt i tingretten i Alingsås.

– Etterforskningen som har vært begått hittil, førte til begjæringen om fengsling etter at det man mener er skjellig grunn til mistanke om drap, skrev statsadvokat Andreas Ekengren i en pressemelding før fengslingsmøtet ble holdt.

Torsdag pågrep politiet to personer de mente hadde kobling til saken, og fredag ble ytterligere en person pågrepet. Alle var da mistenkt for bortføring. Mens den sist pågrepne ble løslatt lørdag, er den andre av de to som ble siktet torsdag, fremdeles i politiets varetekt.

– Statsadvokaten må innen klokken 12 mandag avgjøre om det skal begjæres videre varetekt for den andre siktede i saken, skriver Ekengren.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer