Saudi-Arabia skal spille landskamper på Newcastles arena

Newcastle blir vertskap for Saudi-Arabias privatlandskamper mot Costa Rica og Sør-Korea i september.

Alexander Isak jublet for scoring på St. James' Park da Newcastle sparket i gang Premier League i helgen. I september kommer det saudiarabiske landslaget til byen. Foto: Owen Humphreys / AP / NTB
Alexander Isak jublet for scoring på St. James' Park da Newcastle sparket i gang Premier League i helgen. I september kommer det saudiarabiske landslaget til byen. Foto: Owen Humphreys / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det opplyser klubben på sine nettsider. Saudi-Arabia møter Costa Rica 8. september og Sør-Korea 12. september på St. James' Park.

«Saudi-Arabia, en nasjon besatt av fotball, fanget verdens oppmerksomhet under fjorårets VM ved å slå vinnerne Argentina 2-1 i en spennende gruppekamp i Qatar», skriver Newcastle i meldingen.

Billlettene til kampen vil kun koste omkring 65 norske kroner for voksne.

Klubben har sterke forbindelser til Saudi-Arabia. I 2021 ble Newcastle kjøpt opp av det saudiarabiske investeringsfondet PIF. Selv om fondet ledes av kronprins Mohammed bin Salman, har Premier League gått god for det og hevdet at klubben ikke kontrolleres av myndighetene i Saudi-Arabia.

PIF har også overtatt aksjemajoriteten i fire klubber i saudiarabisk fotball. I sommer har flere store stjerner i Europa meldt overgang. Det har fått kritikere til å omtale det hele som sportsvasking for å gjøre seg attraktiv som nasjon samtidig som og endre på omdømmet som har vært forbundet med en rekke brudd på menneskerettighetene.

– Autoritære regimer, med Saudi-Arabia i spissen, inntar idretten med storm, og idretten er ikke forberedt, har prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International uttalt til NTB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer