Khashoggis barn har fått «blodpenger»

Saudi-Arabia gir Khashoggis barn store pengebeløp og luksushus i «blodpenger»

Regimekritikeren Jamal Khashoggi ble drept av saudiarabiske agenter i fjor.

Den anerkjente journalisten Jamal Khashoggi måtte bøte med livet etter å ha kritisert kronprinsen i Saudi-Arabia (FOTO: AP Photo/Hasan Jamali).
Den anerkjente journalisten Jamal Khashoggi måtte bøte med livet etter å ha kritisert kronprinsen i Saudi-Arabia (FOTO: AP Photo/Hasan Jamali). Vis mer
Publisert

Jamal Khashoggi var en anerkjent journalist som var kjent for å kritisere kronprins Mohammed bin Salman og hans regime i Saudi-Arabia.

Husene skal være verdt oppimot fire millioner dollar, men kun Salah, som er den eldste av barna, kommer til å bli boende i huset de har fått.

De tre andre, som bor i USA, kommer til å selge husene, skriver Washington Post , som har snakket med kilder nær familien.

I tillegg til dette får de utbetalt et femsifret månedlig dollarbeløp som en kompensasjon av drapet på faren. Kong Salman var den som godkjente utbetalingene til barna i slutten av 2018.

– Slik støtte er en del av vår kultur ikke noe annet, har en talsperson fra Saudi-Arabia uttalt.

Fem av mennene som var i konsulatet da Khashoggi ble drept kan få dødsstraff, om påtalemyndigheten i Saudi-Arabia får det som de vil. Blir de dømt til døden kan familien til Khashoggi benåde de fem mennene, og det gjør at de har krav på flere titalls millioner dollar, som en del av «blodpenge»-ordningen.

Blodpenger er kompensasjon som kan betales til den dreptes pårørende for å oppnå tilgivelse og unngå dødsstraff.

Barna til Khashoggi har ikke uttalt seg om utbetalingene og husgavene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer