Saudi-Arabia fikk plass i Fifa-styret

Saudi-Arabia fortsetter å øke innflytelsen i verdensfotballen. Onsdag sikret landet seg en representant i styret til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Saudi-Arabia er nå representert i Fifastyret. Foto: AP Photo / Markus Schreiber
Saudi-Arabia er nå representert i Fifastyret. Foto: AP Photo / Markus Schreiber Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Det var den saudiske fotballpresidenten Yasser Almisehal som sammen med seks andre styreledere fra ulike asiatiske fotballforbund ble valgt inn i Fifa-styret ut 2027. Saudi-Arabia er også den eneste kandidaten til å være vertskapet for Asiamesterskapet samme år.

Valgseieren på den asiatiske foballkonføderasjonens årlige møte skjedde i kjølvannet av Al Nassrs signering av Cristiano Ronaldo forrige måned. Det er også forventet at Saudi-Arabia kommer til å søke om å få være vertsnasjon under fotball-VM i 2030 eller 2034.

Qatars fotballpresident Sheikh Hamad Al Thani ble også valgt til å sitte på styret for første gang. Qatar har nylig hatt fotball-VM i landet og skal igjen fungere som vertskap for Asiamesterskapet i januar neste år.

Den saudiarabiske fotballpresidenten ble valgt inn i Fifa-styret etter å ha fått 35 av 45 mulige stemmer. Sheikh Hamad ble stemt inn etter å ha fått 40 av mulige 45 stemmer. De to utkonkurrerte Du Zhaocai fra Kina og sørkoranske Chung Mong.

Fifa-styret har til sammen 37 medlemmer med Gianni Infantino som president.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer