Satt fengslet i 38 år for et drap han ikke begikk

Maurice Hastings, som tilbrakte nesten 40 år i fengsel for et drap han ikke begikk, er løslatt etter at DNA-tester viste at han er uskyldig.

Allerede i 2000 ba Maurice Hastings om DNA-testing for å bevise sin uskyld, men forespørselen ble avslått. Foto: J. Emilio Flores / AP / NTB
Allerede i 2000 ba Maurice Hastings om DNA-testing for å bevise sin uskyld, men forespørselen ble avslått. Foto: J. Emilio Flores / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

69-åringen sonet mer enn 38 år i fengsel i California for drapet på Roberta Wydermyer i 1983 og ytterligere to drapsforsøk.

I juni i år ble det oppdaget at DNA-bevis fra tidspunktet for drapet samsvarte med en mann som døde i fengsel i 2020. Distriktsadvokat George Gascón i Los Angeles kunngjorde fredag at drapsdommen er opphevet, og at Hastings var løslatt fra fengselet.

– Det har blitt gjort en forferdelig urett mot ham. Rettssystemet er ikke perfekt, og når vi får vite om nye bevis som får oss til å miste tilliten til en dom, er det vår plikt å handle raskt, sa han.

Hastings, som alltid har hevdet sin uskyld, fortalte på en pressekonferanse kort tid etter at han ønsker å nyte livet.

– Jeg står ikke her som en bitter mann, sa han.

Allerede i 2000 ba Hastings om DNA-testing for å bevise sin uskyld, men forespørselen ble avslått.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer