Satellittbilder viser store ødeleggelser i Mariupol

Nye satellittbilder fra Maxar-satellitten viser store ødeleggelser på grunn av russiske angrep i den ukrainske byen Mariupol

Satellittbilde fra Mariupol lørdag viser flere branner på et industriområde vest i byen. Foto: Maxar Technologies / AP / NTB.
Satellittbilde fra Mariupol lørdag viser flere branner på et industriområde vest i byen. Foto: Maxar Technologies / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Et stort, rykende krater kan sees ved siden av en bensinstasjon i den vestre delen av byen, mens røyk stiger til værs fra boligblokker over gata som har fått store skader. Rundt blokkene ligger bygningsrester strødd.

Satellittbilder viser røyk som stiger opp fra branner boligblokker i Mariupol lørdag. Foto: Maxar Technologies / AP / NTB.
Satellittbilder viser røyk som stiger opp fra branner boligblokker i Mariupol lørdag. Foto: Maxar Technologies / AP / NTB. Vis mer

Lenger nede i gata ser det ut til at en rad lagerbygninger har fått store hull i taket, mens det er mange kratre på et snødekt jorde like nord for bensinstasjonen.

Nesten to kilometer sør for byen raser en stor brann i et fabrikkområde i nabolaget Primorskyj.

Siden himmelen over Mariupol var rimelig klar lørdag, er skader som ble meldt tidligere, mye klarere. Blant annet er de omfattende ødeleggelsene på barne- og fødselssykehuset som ble truffet av russiske granater onsdag, tydeligere å se.

Satellittbilde fra lørdag 12. mars viser sykehuset i Mariupol etter luftangrepet 9. mars. Foto: Maxar Technologies / AP / NTB.
Satellittbilde fra lørdag 12. mars viser sykehuset i Mariupol etter luftangrepet 9. mars. Foto: Maxar Technologies / AP / NTB. Vis mer

Mariupol er fullstendig omringet av russiske styrker og russiskstøttede separatister som i nærmere en uke en dundret løs med artilleri og kanoner mot byen. Den humanitære situasjonen i byen beskrives som katastrofal for de om lag 200.000 menneskene som befinner seg i den beleirede byen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer