SAS: Streiken har kostet inntil 1,3 milliarder svenske kroner til nå

Pilotstreiken i SAS har til nå kostet selskapet inntil 1,3 milliarder svenske kroner, som tilsvarer 1,26 milliarder norske kroner.

SAS-fly på Oslo lufthavn tirsdag.Foto: Annika Byrde / NTB
SAS-fly på Oslo lufthavn tirsdag.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Over 2.550 flygninger har blitt innstilt, noe som har påvirket over 270.000 passasjerer, opplyser SAS i en pressemelding.

Streiken koster selskapet 100–130 millioner svenske kroner per dag, som utgjør 1-1,3 milliarder svenske kroner hittil.

– Vi må komme til enighet om å avslutte streiken så fort som mulig, sier SAS-sjef Anko Van der Werff.

Han sier også at løsningen må være akseptabel for de som har uttrykt ønske om å støtte SAS dersom selskapet lykkes med sin redningspakke SAS Forward.

Streiken truer også rettsprosessen SAS har anlagt i USA for å sikre konkursbeskyttelse, en såkalt «chapter 11»-begjæring.

– Streiken setter implementeringen av chapter 11-prosessen, og til syvende og sist selskapets overlevelse, på spill, sier Van der Werff.

Ekstremt viktig å finne en løsning nå

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland er optimistisk før torsdagens forhandlinger mellom SAS og pilotene og har en forventning om at partene er løsningsorienterte.

– Det er ekstremt viktig å finne en løsning nå. Dette er et selskap som er i en veldig krevende økonomisk situasjon, det er en ansattgruppe som har være ute i en konflikt lenge og mange er permitterte. Ikke minst så er det mange titusener som er berørt av denne konflikten, sa Ruland da han møtte et samlet pressekorps før forhandlingene starter opp igjen torsdag.

Riksmekleren vil ikke kommentere hvor langt parten er unna en løsning, men sier han er optimist.

– Jeg har alltid tro på at det er mulig å finne en løsning, jeg forventer at partene gjør så godt de kan for å komme til enighet, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer