SAS' norgessjef: Vi vil lykkes

Norgessjef i SAS, Kjetil Håbjørg, sier selskapet er fast bestemt på å lykkes med transformasjonen og tilpasse seg et nytt marked.

Markedet etter pandemien bærer preg av at mange har gått over til å gjennomføre møter på skjerm, sier Kjetil Håbjørg, sjef i SAS Norge. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Markedet etter pandemien bærer preg av at mange har gått over til å gjennomføre møter på skjerm, sier Kjetil Håbjørg, sjef i SAS Norge. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

– Markedet er noe annerledes enn før. Vi vil tilby flere direkteflygninger enn før og et bredt utvalg fritidsreiser. Vi vil også fortsatt ha et attraktivt tilbud til våre forretningsreisende, men ser for oss at det blir færre enn før som reiser med jobb. Markedet etter pandemien bærer preg av at mange har gått over til å gjennomføre møter på skjerm. Samtidig er det slik at noen avtaler kan man ikke gjøre uten å ha tatt motparten i hånda og hilst på hverandre, sier Kjetil Håbjørg til NTB.

SAS sendte 5. juli inn en søknad om å sette i gang en kapittel 11-prosess i USA for finansiell rekonstruksjon. Meningen er å fremskynde igangsetting av selskapets transformasjonsplan, som i sin tur har til hensikt å gjøre selskapet finansielt sterkt, lønnsomt og mer konkurransedyktig.

– Vi er fast bestemt på å lykkes med den transformasjonsplanen og skape et konkurransedyktig SAS, tilpasset det som er et nytt marked i kjølvannet av pandemien, sier Håbjørg.

SAS leverer fredag et resultat for tredje kvartal på minus 1,9 milliarder kroner.

– Det er et resultat sterkt påvirket av streiken vi dessverre hadde i juli. Resultatet er også preget av høye oljepriser og at det har vært problemer med avviklingen av trafikken for hele bransjen i Europa i sommer, sier Håbjørg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer