SAS-ledelsen vurderer uvanlig grep

Dersom SAS og pilotene ikke blir enige i forhandlingene, vurderer SAS å frigjøre seg fra den seneste avtalen i konflikten, noe som vil kunne trappe opp konflikten.

Pilotene i SAS har streiket siden mandag 4. juli. Foto: Annika Byrde / NTB
Pilotene i SAS har streiket siden mandag 4. juli. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den siste avtalen, som utløp i april, har vært bakgrunnen for handlingene. Men dersom SAS søker om å frigjøre seg fra denne avtalen, vil flyselskapet dermed stå helt fritt i forhandlingene om nye vilkår, skriver danske MobilityWatch.

– Vi har ikke gjort det ennå av hensyn til forhandlinger. Det er fremdeles med i vurderingene, skriver styreleder Carsten Dilling i SAS i en sms til MobilityWatch.

Dette uvanlige grepet kan medføre en markant opptrapping av konflikten, mener arbeidslivsforsker Laust Høgedahl ved Aalborg universitet.

– Fordi da skifter konflikten fullstendig fokus. Det handler da ikke om en fornyelse av avtalen, men om å få oppsagt samarbeidet. Det vil fullstendig endre konfliktens karakter, mener Høgedahl.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer