London:

Sarah (33) savnet - politimann pågrepet: - Sjokkerende

En politimann i London er pågrepet i forbindelse med at en 33 år gammel kvinne forsvant mens hun var på vei hjem i den britiske hovedstaden for en uke siden.

Sarah Everard er etterlyst, blant annet med plakater som ber om informasjon om hva som kan ha skjedd med henne. Foto: Kirsty O'Connor / PA / AP / NTB
Sarah Everard er etterlyst, blant annet med plakater som ber om informasjon om hva som kan ha skjedd med henne. Foto: Kirsty O'Connor / PA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Sarah Everard ble sist sett på kvelden 3. mars da hun skulle gå rundt fire kilometer hjem etter å ha besøkt en venn i Sør-London. Hun gikk gjennom parkområdet Clapham Common, en tur som skulle ta rundt 50 minutter, men kom aldri hjem.

Tirsdag kveld ble en politimann pågrepet i Kent, rundt 50 kilometer unna. Politiet har så langt ikke opplyst hva han er siktet for eller hva de mener knytter ham til saken. Mannen var ikke i tjeneste da 33 år gamle Everard forsvant.

– At vi har en mistenkt om jobber i politiet i hovedstaden er sjokkerende og svært urovekkende, sier visepolitimester Nick Ephgrave. Den britiske spesialenheten er varslet om pågripelsen.

Det er gått manngard i parkområdet Clapham Common i søket etter kvinnen som forsvant for en uke siden. Foto: Jonathan Brady / PA / AP / NTB
Det er gått manngard i parkområdet Clapham Common i søket etter kvinnen som forsvant for en uke siden. Foto: Jonathan Brady / PA / AP / NTB Vis mer

Everards familie er kjent med at det har vært «en betydelig utvikling i saken». En kvinne som ble pågrepet sammen med politimannen er siktet for å ha hjulpet en lovbryter. I tillegg satte politiet tirsdag opp sperrebånd rundt en boligblokk. Det skjedde etter at de hadde hentet inn opptak fra kameraer knyttet til ringeklokker. Opptak viser Everard som går vekk fra parken og mot hjemmet sitt ved 21.30-tiden.

– Denne etterforskningen utvikler seg raskt, og vi gjør alt vi kan for å finne Sarah, sier politiinspektør Katherine Goodwin.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer