Säpo: - Flere trusler om attentat mot Sverige

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo sier de ser flere trusler om attentat mot Sverige i sin etterretning, men hever ikke trusselnivået i landet.

Säpo sier det kommer flere trusler mot Sverige, men har foreløpig ikke endret trusselnivået. Illustrasjonsfoto: Janerik Henriksson / TT / NTB
Säpo sier det kommer flere trusler mot Sverige, men har foreløpig ikke endret trusselnivået. Illustrasjonsfoto: Janerik Henriksson / TT / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Den siste tidens hendelsesutvikling med trusler som rettes mot Sverige og svenske interesser er alvorlig og påvirker Sveriges sikkerhet, skriver Säpo i en pressemelding.

Sikkerhetspolitiet har tidligere fastslått at situasjonen som har oppstått etter blant annet koranbrenningen utenfor Tyrkias ambassade, kan drive fram flere trusler og at sikkerhetssituasjonen er blitt verre. De har likevel ikke tatt noen beslutning om å endre terrortrusselnivået. Det ligger fast på forhøyet nivå.

Sverige anses samtidig for å være gjenstand for økt oppmerksomhet fra voldsforherligende islamister globalt.

– Terrortrusselnivået er basert på en langsiktig vurdering. Det innebærer at dersom utviklingen fortsetter over tid, kan det komme en forhøying av trusselnivået, skriver Säpo.

(©NTB)

Mer om