Sannsynligheten for å finne overlevende i Gjerdrum minsker, men håpet lever

Én person ble funnet død i skredområdet på Ask i Gjerdrum fredag. Nødetatene sier likevel at de har håp om å finne overlevende snaut tre døgn etter skredet.

Noen har satt fra seg et tent gravlys langs veien ikke langt unna skredområdet i Gjerdrum. Én person er funnet omkommet. Fremdeles er en rekke personer savnet. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Noen har satt fra seg et tent gravlys langs veien ikke langt unna skredområdet i Gjerdrum. Én person er funnet omkommet. Fremdeles er en rekke personer savnet. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken var rundt 14.30 fredag ettermiddag da den døde personen ble gravd ut i det sentrale skredområdet. Vedkommende, som ennå ikke er identifisert, skulle fraktes ut av området i løpet av kort tid, opplyser politiet.

– Vi ønsker ikke å si noe om kjønn eller alder. Dette er fremdeles veldig ferskt, og vi fortsetter å jobbe intensivt i området, sa innsatsleder Roy Alkvist på en pressebrifing kort tid etter funnet.

Statsminister Erna Solberg (H) sender sine tanker til de pårørende etter at hun fikk beskjed om funnet.

– Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden vi har fryktet. Mine tanker går til de som har mistet en de hadde kjær, sier hun.

– Mange berørt av tragedien

Fredag formiddag i 11.30-tiden ble redningsmannskaper sendt ned til et spesifikt sted i skredområdet etter at risikorapporter vurderte det som et relativt stabilt område. Operasjonen tok sikte på å lete gjennom det som var restene av én eller to boliger.

Redningsmannskapene la ned styrofoam-plater – tjukke isolasjonsplater, som ble lagt som dominobrikker nede i skredområdet, for å kunne bevege seg der nede, ifølge politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer