Sanna Marin beklager etter nytt festbilde

Den finske statsministeren Sanna Marin beklaget tirsdag et bilde som ble tatt av to kvinner som var på fest i den offisielle residensen.

Statsminister Sanna Marin sier bildet som ble tatt av to av hennes gjester i statsministerboligen, ikke var passende. Men hun avviser at badstu-festen utgjorde en sikkerhetsrisiko. Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva via AP/NTB
Statsminister Sanna Marin sier bildet som ble tatt av to av hennes gjester i statsministerboligen, ikke var passende. Men hun avviser at badstu-festen utgjorde en sikkerhetsrisiko. Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva via AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Marin forklarte at hun hadde invitert venner til å ta badstu i statsministerboligen Villa Bjälbo etter rockefestivalen Ruisrock.

Tirsdag sirkulerte et bilde av to festdeltakere i sosiale medier. De to kvinnene kysser hverandre mens de holder et skilt der det står «Finland» foran sine nakne bryster.

– Dette bildet er ikke passende, og det burde ikke blitt tatt, sa Marin på en pressekonferanse i Helsingfors med president Sauli Niinistö.

Marin opplyste at bildet er tatt på toalettet i statsministerboligen, melder Yle.

Hun la til at det ikke skjedde noe bemerkelsesverdig i løpet av kvelden. Hun og gjestene tilbrakte kvelden i badstuen, på gjestetoalettet og utenfor bygningen.

FESTER: Disse videoene spres i sosiale medier og skal vise den finske statsministeren Sanna Marin som fester med flere kjente finske profiler. Video: Twitter / Instagram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Den aktuelle kvelden er den eneste private tilstelningen hun personlig har arrangert i ferien, forklarte Marin. I tillegg er det holdt mange andre offisielle festtilstelninger i embetsboligen i løpet av sommeren.

Marin sa videre at festen ikke utgjorde noen sikkerhetstrussel.

– Sikkerheten er alltid overvåket på Villa Bjälbo, og vekterne har vært klar over hvem som er der, sa statsministeren.

Bildet kommer i etterkant av den mye omtalte videoen som ble kjent forrige uke. På videoen kan man se Marin danse med venner på en privat fest. For å unngå spekulasjoner om hun hadde brukt narkotika, tok Marin en narkotikatest. Resultatet var klart mandag og viste at Marin hadde testet negativt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer