Sandra grep inn mot fire jenter på trikken: - Jeg ble så inni hel**** forbannet

Får massiv støtte etter episoden.

Da Sandra Hallén kom hjem fra trikketuren i Gøteborg mandag kveld, var hun så opprørt at hun satte seg ned og forfattet et innlegg på Facebook om det hun opplevde.

- Jeg kan ikke fatte at det jeg nettopp var med på hendte ...på ekte! Jeg er så inni hel**** forbannet, skriver 19-åringen i Facebook-innlegget som SOL har fått tillatelse til å gjengi.

- Slutt å sikle din ekling

Sandra skriver at hun ble vitne til at fire unge jenter trakasserte en jevnaldrende jente med Downs syndrom.

- Jeg hører dem si ting som «slutt å sikle din ekling». Den ensomme jenta sitter og hulker ... da brast det for meg.

- Kjente at jeg måtte gripe inn

Sandra bestemte seg da for å gjøre noe.

- Jeg gjør som oftest ikke slike ting, men kjente at jeg måtte. Jeg satte meg ved siden av jenta og konfronterte jentegjengen.

- Jeg fikk til svar at jeg ikke skulle bry meg, og at jeg kunne være ekkel «ginger-punkrocker» et annet sted. Da ble jeg bare enda mer forbannet.

- Så hvor mye det betød for henne

Etter dette skal en annen jente ha brutt inn i diskusjonen. Hun støttet Sandra, og ba tenåringsjentene forlate trikken før hun kontaktet trikkeføreren. Jentegjengen forlot trikken, og Sandra fulgte offeret for jentenes mobbing til riktig stoppested.

- Da vi gikk av på hennes holdeplass sto vi og pratet i noen minutter. Hun takket meg, og jeg kunne se hvor mye det betød for henne. Da kjente jeg at jeg hadde gjort det rette, sier Hallén til Aftonbladet.

Hylles i Sverige

Episoden har fått stor oppmerksomhet i Sverige. Store nettaviser som Aftonbladet, Expressen og GP har omtalt saken. Dessuten har Sandras Facebook-innlegg spredd seg i høyt tempo. I skrivende stund har posten over 115.000 likes og 25.000 delinger.

- Jeg er fortsatt sint, men samtidig stolt over meg selv. Jeg trodde aldri jeg skulle tørre å gjøre noe som dette.

- Vi må få slutt på mobbingen. Det er virkelig ikke ok. Flere må gripe inn, lyder den svenske 19-åringens oppfordring.