Sandra Borch kaller inn til pressekonferanse

Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp) kaller inn til pressekonferanse klokka 20 fredag.

På kort varsel kaller landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) inn til pressekonferanse. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
På kort varsel kaller landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) inn til pressekonferanse. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Der skal hun gi en orientering, ifølge en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet. De oppgir ikke hva hun skal orientere om.

Pressekonferansen følger du på Sol.no.

Kort tid før innkallingen skrev E24 at Borch hadde plagiert andre studenter i masteroppgaven sin fra 2014. Borch har ikke kommentert opplysningene til E24. Også NTB har forsøkt å få en kommentar fra Borch, uten hell.

Avisen har funnet flere passasjer i masteroppgaven hennes som er identiske med deler av to andre masteroppgaver. Hun oppga ikke de andre masteroppgavene som kilde, ifølge avisen. Også stavefeil i de identiske passasjene er med i Borchs oppgave, skriver E24.

Sandra Borch overtok som forsknings- og høyere utdanningsminister etter Ola Borten Moe i august i fjor. Fra 2021 til 2023 var hun landbruks- og matminister.

Borch skrev masteroppgave i rettsvitenskap ved Universitetet i Tromsø i 2014. Tittelen var «Sikkerhetsregulering i norsk petroleumsrett: Ivaretakelse av HMS-forpliktelser i rettighetshavergruppen på norsk sokkel».

Å plagiere andres arbeid uten å oppgi kilde regnes som fusk. Det er forbudt i akademia og kan føre til annullering av oppgaven og utestenging fra høyere utdanning for en periode.

Mer om