Sandefjord pålegges å opprette karantenehotell

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har pålagt Sandefjord kommune å opprette et nytt karantenehotell etter at kommunen ikke ville gjøre det frivillig.

Sandefjord kommune er mandag formelt pålagt av Statsforvalteren i Vestfold og Telemark å opprette et karantenehotell med 2.400 plasser på Oslofjord Convention Center i Stokke. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB
Sandefjord kommune er mandag formelt pålagt av Statsforvalteren i Vestfold og Telemark å opprette et karantenehotell med 2.400 plasser på Oslofjord Convention Center i Stokke. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Dette er for å ha kapasitet til å tilby karantenehotell til et økende antall reisende som ankommer landet. I vår region genereres behovet for plasser primært fra Sandefjord lufthavn Torp. I tillegg vil passasjertrafikken på fergene i Langesund, Larvik og Sandefjord, sammen med behov for å avlaste kommunene rundt Gardermoen, innebære betydelig behov for kapasitetsøkning gjennom sommeren, sier statsforvalter Per Arne Olsen i en pressemelding.

Sandefjord kommune har nå fått pålegg om å opprette et karantenehotell med 2.400 plasser i samarbeid med Oslofjord Convention Center, ettersom det i dialog med Statsforvalteren kom fram at kommunen ikke ville påta seg denne oppgaven frivillig.

Betydelig kapasitet

Sandefjord kommune har siden oktober 2020 tilbudt karantenehotell for Vestfold og Telemark, og har allerede avtale med flere hotell. Hotellene som nå er i bruk, nærmer seg nå maksimalt belegg, og det er økende behov for karantenehotellplasser.

– Fordi Oslofjord Convention Center representerer en såpass betydelig kapasitet for hele regionen, krever situasjonen at anlegget tas i bruk, sier Per Arne Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer