Sandberg hardt ut mot innvandringspolitikken

- De andre partiene på Stortinget har lukket øynene for «den voldelige islamske ideologien».

(upublisert) Opprettet

Frp-nestleder Per Sandberg mener det trengs debatt om hva slags samfunn innvandringen til Norge har skapt.

– Vi har et system som åpner dørene for fri innvandring uten å ta ansvar for integreringen. Vi stiller ingen krav, sier Sandberg til Klassekampen.

– Framelskingen av det multikulturelle samfunnet har slått feil. De andre partiene vil videreføre gårsdagens politikk, med de resultatene det medfører. Deres fargerike fellesskap og multikulturelle forsøk har spilt fallitt, sier Frp-nestlederen til avisen.

Debatten om radikal islam har blusset opp på ny etter terroren i København i helgen, men flere har advart mot å ta debatten nå.

– Vi må ta denne debatten uavhengig av enkeltepisoder. Dette handler ikke om København eller Paris, men om en situasjon som blir mer og mer ekstrem fra dag til dag, mener Sandberg.

– Trusselnivået og den voldelige islamske ideologien – de er her i dag, sier Sandberg.

Innvandringspolitisk talsperson i Venstre André N. Skjelstad minner om at Sandberg har signert samarbeidsavtalen med de andre borgerlige partiene, der det blant annet heter at «innvandring er en kilde til mangfold, nye impulser og kulturell utveksling». Både han og Geir Toskedal (KrF) tror Sandberg står alene om utspillene. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.