Meklingen gjelder piloter i SAS. (Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix).
Meklingen gjelder piloter i SAS. (Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix). Vis mer

Minst 205 SAS-kanselleringer før mulig streik

Samtlige kanselleringer gjelder fredag

Torsdag kveld går meklingen for pilotene i SAS inn i sine siste timer.

Publisert

SAS har allerede innstilt 205 avganger som et «preventivt tiltak» i forkant av en mulig streik blant pilotene. Meklingsfristen går ut ved midnatt.

SAS opplyste torsdag kveld at selskapet tar forholdsregler for å «minimere konsekvensene for reisende og ansatte».

– Det betyr at et antall flyavganger vil bli kansellert 26. april inntil 12.00 for å unngå at reisende og crew ikke kommer seg hjem igjen, heter det.

Til VG opplyser kommunikasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS at det gjelder 205 flygninger, hovedsakelig morgenavgangene i hele Skandinavia.

– Vi har lyst å gå offensivt til verks og kansellere de avgangene – og flytte dem over på andre avganger. Dette gjør vi for å ivareta kundene våre slik at de kan slippe unna kaos, forteller Johansen.

Selv om det ikke skulle bli streik, vil avgangene bli innstilt.

Bare fra Oslo lufthavn er 44 SAS-avganger innstilt mellom 6 og 12 fredag. Kun sju avganger er oppført med normal avgang.

Partene, Parat og NHO Luftfart, er samlet hos Riksmekleren i Oslo.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.