Sammenstøt under demonstrasjon etter studentforsvinning i Mexico

Demonstranter og sikkerhetsstyrker støtte sammen i Mexico by fredag da flere hundre personer markerte at det er åtte år siden 43 studenter forsvant.

«Det var hæren», står det på plakatene som demonstrantene hadde med seg i protesten utenfor en militærbase i Mexico by fredag. Foto: Fernando Llano / AP / NTB
«Det var hæren», står det på plakatene som demonstrantene hadde med seg i protesten utenfor en militærbase i Mexico by fredag. Foto: Fernando Llano / AP / NTB Vis mer
Publisert

Demonstranter og sikkerhetsstyrker støtte sammen i Mexico by fredag da flere hundre personer markerte at det er åtte år siden 43 studenter forsvant.

Demonstranter kastet steiner og hjemmelagde eksplosiver mot sikkerhetsstyrkene, som på sin side brukte vannkanoner mot folkemengden utenfor en militærleir i Mexico by fredag. Ifølge lokale myndigheter ble nærmere 40 politifolk skadd.

Demonstranter støtte sammen med sikkerhetsstyrker under fredagens åtteårsmarkering. Foto: Fernando Llano / AP / NTB
Demonstranter støtte sammen med sikkerhetsstyrker under fredagens åtteårsmarkering. Foto: Fernando Llano / AP / NTB Vis mer

Konfrontasjonen skjedde dagen etter at mer enn ti politifolk ble skadd i en demonstrasjon der de fremmøtte krevde rettferdighet for de 43 studentene.

Det var 26. september 2014 at 43 lærerstudenter hadde rekvirert busser i delstaten Guerrero sør i landet for å dra til hovedstaden Mexico by og delta i en demonstrasjon. Underveis forsvant de.

Overlevert til narkotikakartell

Etterforskere har sagt at studentene ble anholdt av en korrupt polititjenesteperson som overleverte dem til et narkotikakartell som trodde de 43 tilhørte en rivaliserende gjeng. Men hva som faktisk skjedde, er ennå ikke klart.

Regjeringen satte ned en sannhetskommisjon, som i forrige måned uttalte at ansvaret lå hos militærpersonell, enten direkte eller indirekte. Det ble deretter utstedt arrestordre på over 80 mistenkte, blant dem ansatte i hæren, politiet og kartellmedlemmer.

Tidligere riksadvokat Jesus Murillo Karam, som ledet en kontroversiell gransking av masseforsvinningen, ble i forrige måned pågrepet og siktet for bortføring, tortur og for å hindre etterforskning.

(©NTB)

REGNER FLAMMER: Disse dramatiske bildene skal vise termittbomber over byen Ozerne i Donetsk fylke i Ukraina. Video: @Defense of Ukraine. Reporter: Emma Dalen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer