Samler frastjålet sjeldne saksofoner verdt millioner

Tyver kom seg sist helg unna med 35 sjeldne saksofoner som tilhørte en italiensk samler. Åtte av instrumentene er funnet igjen.

Åtte av de 35 saksofonene har kommet til rette i etterkant. Foto: Privat
Åtte av de 35 saksofonene har kommet til rette i etterkant. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Attilio Berni har brukt 25 år på å bygge opp samlingen, som består av 600 saksofoner og som har vært stilt ut på Louvre i Paris. Men selv om tyvene gjorde et kraftig innhogg i samlingen, fikk de ikke med seg selv kronjuvelen.

– De rørte ikke saksofonen som har tilhørt Sonny Rollins, noe som antyder at de egentlig ikke visste hva de holdt på med, sier Berni.

– Gudskjelov er åtte av de 35 stjålne instrumentene allerede kommet til rette, legger han til og forteller at politiet fant saksofonene forlatt i en fattig bydel i Roma.

Berni anslår at instrumentene som ble stjålet i helgen, er verdt rundt 300.000 – rundt 2,9 millioner kroner – men sier de er vanskelige å selge. Blant de stjålne instrumentene er saksofoner som er laget på 1800-tallet og instrumenter som har tilhørt velkjente saksofonister som den amerikanske storbandlederen Adrian Rollini.

Berni har allerede planer om å åpne det han hevder vil bli verdens første saksofonmuseum til høsten. Han sier tyveriet har gjort ham enda mer bestemt på gjennomføre planene.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer